ORANJE

Selectie bekend tegen Roemenië

Komende zaterdag 13 november om 16.30 uur (Nederlandse tijd) neemt Nederland het op tegen Roemenië in het Triumf stadion in Boekarest. Zane Gardiner maakt zijn start selectie bekend.

Vanwege de covid maatregelen in Boekarest zal het team de wedstrijd spelen in een leeg stadion, wel kan jij live meekijken via Ziggo kanaal 14. Later is de wedstrijd ook terug te kijken op RugbyEuropeTV. De Oranjeheren hebben nog twee wedstrijden op het programma staan voordat het eerste seizoen in de Championship alweer voorbij is. Komend weekend tegen Roemenië en de laatste wedstrijd op 18 december in Amsterdam (tickets hier verkrijgbaar) . Nederland speelt dan tegen Spanje en als de maatregelen het toelaten beloven wij hier een gezellige kersteditie van te maken. Dit jaar zal het team dat als laatste eindigt in de Championship competitie niet hoeven strijden in de play off om promotie/degradatie. De reden hiervoor is dat de wedstrijden in de Trophy poule van 2020/2021, de competitie onder de Championship, niet zijn gespeeld afgelopen seizoen.

But first things first; Roemenië. Andy Robinson, de coach van Roemenië, is ervaren en al een paar seizoenen actief voor het team. Hij heeft met het team zijn eigen speelstijl kunnen opbouwen door de jaren heen en dat zie je terug op het veld. Afgelopen week hadden ze een sterke wedstrijd tegen Uruguay. Met de geboekte resultaten kan het team met vertrouwen aan de wedstrijd van zaterdag beginnen.

Foto Dennis van de Sande

Zane Gardiner laat weten net als bij Rusland een sterk en fysiek team te verwachten met een sterke set piece, waardoor ze een sterk platvorm hebben waar vandaan ze de aanval kunnen opzetten.

Roemenië heeft laten zien goed te zijn in de turnovers dus het is van belang dat we effectief zijn in de breakdown

Zane Gardiner

Zane en zijn team hebben de afgelopen week hard getraind na het bekijken en analyseren van de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Rusland. Hij is blij dat de blessures geperkt zijn gebleven, hierdoor kon Nederland zich goed voorbereiden op de volgende grote wedstrijd op het programma.

Het team is erg gemotiveerd en kijken uit naar de nieuwe uitdagingen die ze tegenkomen in de Championship, de spelers leren van elke wedstrijd en zijn er klaar voor om tegenover Roemenië te staan.

Het team zal weer spelen onder leiding van Captain Dirk Danen en Louis Bruinsma, spelend bij Stade Montois Rugby in Frankrijk, zal in Roemenië zijn eerst minuten maken voor Oranje. Zit jij zaterdag ook klaar om te kijken?