NIEUWS

Senior Academy Dames: Wil jij meer uit rugby halen? Meld je aan!

Zaterdag 3 september vindt de selectie plaats voor deelnemers aan het tweede seizoen van het Senior Academy Programma dames. Dit programma wordt aangeboden namens Rugby Academies NL die dit op verzoek van Rugby Nederland uitvoert, en vormt onderdeel van The Pathway.

Voor wie?
Het programma is bedoeld voor getalenteerde dames van 17 jaar en ouder die gemotiveerd zijn om het beste uit hun rugby-loopbaan te halen, maar nu -bijvoorbeeld door een late start met rugby- nog onvoldoende ervaring hebben om voor een Nederlands team in aanmerking te komen (je hoeft hiervoor dus geen NOC*NSF-talentstatus te hebben).
Het programma is onderdeel van The Pathway wat betekent dat als de ontwikkeling van jou ‘er uit schiet’, je een uitnodiging voor de dames- of U18-selectie mag verwachten.

Selectie-procedure 
– Lever vóór 28 augustus jouw rugby CV met motivatie voor deelname in (max half A4)
– Een motivatie-test maakt deel uit van de procedure
– Een van de trainers interviewt jou op de selectiedag hierover.
– Op de selectie-dag word je fysiek getest op cardio-herstel, kracht-uithoudingsvermogen en op beweeglijkheid
– Voor geselecteerden is daarna nog een medische keuring verplicht

Programma & staf
Het programma omvat minimaal twee trainingen per week en focust op individuele skills. Niet alleen rugby skills en strength & conditioning, maar ook looptechniek en positie-specifieke sessies  komen aan bod. Hiervoor worden specialisten uitgenodigd. Komend seizoen willen we het programma uitbreiden met mentale training en kennis van sportdiëtetiek. Afgelopen seizoen zijn enkele trainingssessies samen met het NTC georganiseerd.
Het seizoen loopt van 1 september tot 1 juli (10 maanden)

Voor dit programma zijn twee vaste coaches aangesteld:            

Wanneer gaan we trainen?
Wij gaan er van uit dat je 2 trainingen per week volgt. We bieden daarvoor twee, en bij voldoende inschrijvingen, drie trainingsmomenten per week aan:
– maandagavond van 19.00 tot 20.30 uur
– vrijdagavond  van 19.00 tot 20.30 uur
– bij voldoende inschrijvingen woensdagavond of donderdagavond

Waar gaan we trainen?
De trainingen vinden centraal in Nederland plaats bij de Utrechtse Rugby Club. Er zijn op dit moment nog te weinig rugbydames om dit programma in elke regio uit te voeren.

Wat kost deelname aan dit programma?  
€ 750,- exclusief reiskosten

Interesse/Meer weten?
Mail naar sap-dames@rugbyacademymiddenoost.nl
De selectie begint met schriftelijke aanmelding van je belangstelling naar bovenstaand mailadres. Doe dit vóór 28 augustus a.s.