NIEUWS

Senior Academy Programma Dames 3e seizoen weer van start!

Per oktober gaat het Senior Academy Programma Dames voor de 3e maal van start.  Het SAPD-programma voor dames is het enige opleidingsprogramma voor (jong) volwassen dames in “The Pathway” zoals de Academies dit in samenwerking met Rugby Nederland uitvoeren. Het omvat 2 trainingen per week en wordt gegeven in Utrecht/Nieuwegein.

Doelgroep
Meiden van 17 tot 23 jaar die de ambitie hebben om onze rugbytop te bereiken via een intensieve rugby-opleiding. Het is gericht en afgestemd op 2 groepen rugbyspeelsters:

  • Ervaren talentvolle jeugdspeelsters die zich komend seizoen willen kwalificeren voor Oranje U18 én SAPD willen gebruiken om meteen een forse stap voorwaarts in hun ontwikkeling te zetten
  • Ambitieuze dames van 18-23 met de nodige ervaring, die gemotiveerd zijn om het beste uit hun rugby-loopbaan te halen, maar nu nog niet het niveau hebben om voor Oranje XV in aanmerking te komen.

Programma & Technische Leiding
Het programma staat onder leiding van hoofdcoach Vuga Tagicakibau. Hij en Robin Ginneken verzorgen het programma voor het 3e jaar.
Het omvat minimaal twee trainingen per week en focust op individuele skills: rugby skills, rugby-gerichte strength & conditioning. Ook game-management en de rollen van de verschillende posities worden behandeld.
Voor looptechniek en positie-specifieke sessies worden specialist-coaches uitgenodigd.
Ook enkele workshops mentale training en een sessie kennis van sportdiëtetiek maken deel uit van het curriculum.
Het is de bedoeling dat je het Academy programma volgt naast je clubtrainingen en competitieprogramma. Het seizoen loopt van oktober tot juli (9 maanden).

Kosten, Aanmelding & Selectie
Het programma kost €585.
De selectieprocedure zal in september plaatsvinden.

Interesse/Meer weten?
Zie  www.damessenioracademy.nl  of mail naar info@damessenioracademy.nl
De selectie begint met schriftelijke aanmelding van je belangstelling naar bovenstaand mailadres. Doe dit vóór 16 september a.s.

Vuga Tagicakibau:“Heading into its 3rd year now, with the Senior Academy Programma Dames, we look to install discipline and a professional mindset that guides players to reach their full potential. This program does not guarantee selection into the NL representative team. Hard work and perseverance gets you there, we provide the tools for that”