ORANJE

Spanje met 05-22 te sterk voor Oranjevrouwen

Amsterdam, 6 april 2024 – In het laatste duel van de Rugby Europe Championship moest Nederland de winst aan Spanje laten. Spanje won de wedstrijd In Amsterdam met 05-22.

Nederland begon matig aan de wedstrijd. Dit leidde tot een snelle try van Spanje in de 3e minuut. Hierna speelde Nederland met meer initiatief en schroomde het de fysieke duels niet. Spanje werd steeds verder teruggeduwd met twee sterke mauls. Het lukte niet om deze goede fase te belonen met een score. Spanje stopte de try-poging en de penalty die later volgede werd naast de palen geschoten. Met scores in de 16e en 32e minuut breidde Spanje de voorsprong uit naar 00-19. Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd het een gelijk opgaande strijd waarbij beide teams niet tot scoren wisten te komen. In de 57e minuut was het raak voor Nederland. Brechtje Karst scoorde de try aan het eind van een mooie en fysiek sterke aanval. De conversie werd helaas gemist. In de 60e minuut tekende Spanje via een penalty voor de eindscore van 05-22. Nederland verliet met opgeheven hoofd het veld, nadat het tot de laatste seconden van de wedstrijd is blijven vechten.

Captain Linde van der Velden was tevreden over de progressie die vertoond is; “We hebben in deze wedstrijd goed kunnen ervaren waar we staan ten opzichte van Spanje, een Europees topteam. Met een hele jonge groep hebben we dit hele toernooi heel veel progressie geboekt. We hebben de ingrediënten om een gevaarlijk team te worden. Ik ben heel benieuwd naar wat we met dit team gaan bereiken!”

Fotocredit: Natascha van Mellem, Sportsnap.nl