COMPETITIE

SPANNENDE WEDSTRIJDEN IN DE JEUGDFINALES IN CUP POULES 2022-2023

Zaterdag 15 april was het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam het decor voor de finales in de Cup poules van de Cubs, Junioren en Colts competities. Op deze mooie, frisse, maar ook zonnige dag hadden de teams er, na een goede voorbereiding, veel zin in.

De eerste wedstrijd was de finale in de Cup poule van de Cubs competitie en werd gespeeld tussen Rugby Club The Dukes en de Haagsche Rugby Club. Met een tribune vol enthousiaste ouders, spelers en fans ging de wedstrijd van start. De beide teams lieten vanaf begin van de wedstrijd sterk en hoog niveau rugby zien. Met een spannende eerste helft bleef de stand op 8 tegen 7 in voordeel van The Dukes. Aan het begin van de tweede helft namen de Cubs uit Den Haag de leiding die niet meer werd ingehaald. Met een totaal van 7 try’s en 4 conversies verdeeld over beide teams, eindigde de wedstrijd met een score van 27-31 voor de Haagsche Rugby Club.

Foto: Gerard Spaans

De tweede wedstrijd in deze finalereeks in Amsterdam werd gespeeld tussen de junioren van de Haagsche Rugby Club en Rugby Club ‘t Gooi. Tijdens het reguliere seizoen wist Den Haag overtuigend te winnen van de junioren van ’t Gooi met een score van 41-7. Tijdens de finale lieten de junioren van Den Haag zien dat dit geen toeval was. Na een overtuigende eerste helft stond de teller op 35 – 7 voor de Hagenezen. Hier bleef het niet bij ,want na 60 minuten rugbyen was het eindresultaat 73 – 7.

Foto: Gerard Spaans

De laatste wedstrijd werd gespeeld in de Colts categorie en ging tussen Bredase Rugby Club en Rugby Club Eemland. Met een inmiddels goed gevulde tribune ging de wedstrijd van start. Het beloofde een spannende en onvoorspelbare wedstrijd te worden, want eerder in het seizoen speelde de twee teams gelijk met 35 tegen 35. Spannend was het zeker, want beide teams begonnen de tweede helft met 10 punten. Na een slopende tweede helft mochten de spelers van Eemland zich officieel Nederlands kampioen noemen met een score van 17-20.

Foto: Gerard Spaans

Rugby Nederland feliciteert alle kampioenen en ook alle kampioenen van de wedstrijden die op andere locaties zijn gespeeld! Voor alle uitslagen klik HIER