COMPETITIE / NIEUWS

spannende wedstrijden in de jeugdfinales in Cup poules

Zaterdag 14 mei was het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam het decor voor de finales in de Cup poules van de Cubs, Junioren en Colts competities. Op deze mooie, zonnige dag hadden de teams er, na een goede voorbereiding, veel zin in.

De eerste wedstrijd is de finale in de Cup poule van de Cubs competitie en werd gespeeld tussen de Haagse- en Amstelveense Rugby Club. Met een tribune vol enthousiaste ouders, spelers en fans ging de wedstrijd van start. De beide teams lieten vanaf begin van de wedstrijd sterk en hoog niveau rugby zien. Na een snelle try en conversie aan het begin van de wedstrijd door Den Haag was de stand 7-0. Door het sterk verdedigen van beide teams werd er tot kort voor het einde van de wedstrijd niet meer gescoord. Daardoor was de wedstrijd erg spannend en was alles nog mogelijk. Maar vlak voor tijd, in de laatste minuten scoort Den Haag een tweede try en wint daarmee de wedstrijd.

De tweede wedstrijd in deze finalereeks in Amsterdam werd gespeeld tussen de junioren van de Amstelveense Rugby Club en Rugby Club The Dukes. Op papier had The Dukes de beste kansen. Dit team heeft een sterk seizoen achter de rug en heeft nog nooit verloren van Amstelveen. The Dukes ging ook voortvarend van start en stond al snel met 12-0 voor. Maar het team van Amstelveen gaf niet op en wist terug in de wedstrijd te komen en komt op zelfs op voorsprong met 13-12. Na een zenuwslopende laatste paar minuten houdt Amstelveen stand en wint de wedstrijd met 13-12.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in de Colts categorie en ging tussen de Haagsche- en Utrechtse Rugby Club. Met een inmiddels goed gevulde tribune, omdat de Haagsche- en Amstelveense Rugby Club beide 2 teams in de finales hadden staan, ging de wedstrijd van start. Den Haag speelt een sterke wedstrijd en weerhoudt Utrecht de eerste helft van scoren. De ruststand is 12-0. Het lukt Utrecht niet, door sterk werk van de voorwaartsen, hun open spel te spelen maar ze vechten terug en krijgen drie punten op het scorebord. Den Haag laat zich de voorsprong niet meer afpakken en wint, na nog een laatste try, met 17-3.

Rugby Nederland feliciteert alle kampioenen en ook alle kampioenen van de wedstrijden die op andere locaties zijn gespeeld! Voor alle uitslagen klik HIER