NIEUWS

Sportpromotiecampagne vanuit Rugby Nederland om meer leden te werven, samen met de clubs!  

Rugby Nederland, de nationale organisatie voor rugby, introduceert een reeks dynamische campagnes die erop gericht zijn om het aantal leden binnen de Nederlandse rugbyclubs te vergroten. 

Doelgerichte campagnes 

De campagnes hebben een focus op verschillende doelgroepen, namelijk: 

  • Jong volwassenen 
  • Jeugd
  • Dames

Deze inclusieve benadering benadrukt de toewijding van Rugby Nederland om de sport toegankelijker te maken voor een breed publiek. 

Multimediale toolkit 

Binnen deze campagnes worden uitgebreide multimediale middelen beschikbaar gesteld voor alle clubs. De toolkit bestaat o.a. uit video’s, foto’s, visuals, fotorasters en social media teksten. Elk specifiek afgestemd per doelgroep. Deze middelen zijn bedoeld om de clubs te ondersteunen bij het overbrengen van hun enthousiasme voor de rugbysport en bij hun inspanningen om nieuwe leden aan te trekken. 

Lancering op 6 september 

De sportpromotiecampagne is officieel gelanceerd op 6 september 2023 door Rugby Nederland. Elke rugbyclub heeft een link ontvangen naar een online platform waar de toolkit per doelgroep beschikbaar is. Clubs zijn vanaf dat moment vrij om zelfstandig de communicatie op te pakken.  

Toewijding aan groei 

Rugby Nederland blijft zich onverminderd inzetten voor de groei van rugby in het hele land en deze nieuwe campagnes zijn een belangrijke stap hierbij. Door sterk de nadruk te leggen op inclusiviteit en toegankelijkheid ambieert de bond om een nieuwe generatie sporters aan te trekken en de sport verder te laten groeien. 

Ben je geïnteresseerd in een proefles rugby? Ga dan naar rugby.nl/vindjeclub/ en ontdek welke club bij jou in de buurt actief is. 

Voor vragen over de clubcampagne kan er contact op worden genomen met development@rugby.nl