NIEUWS

Start nieuwe scheidsrechter development groep

Net als in voorgaande seizoenen zet Rugby Nederland zich in voor de ontwikkeling van scheidsrechters door middel van een Development Group. We zijn op zoek naar ambitieuze scheidsrechters met het potentieel om in de komende seizoenen door te groeien naar de Eerste klasse en mogelijk zelfs naar de Ereklasse. Vorig seizoen slaagden drie scheidsrechters erin de sprong te maken naar de Eerste klasse, waarvoor onze felicitaties.

Heb jij inderdaad de ambitie om je verder te ontwikkelen en ben je bereid hier tijd in te investeren? Dan kun je een motivatie sturen naar development@rugby.nl. Aanmelden is mogelijk tot 25 oktober. Daarna zal snel de eerste startbijeenkomsten worden gehouden.

Het programma wordt geleid door voormalig Ereklasse scheidsrechter Darron Wadey. In de Development Group zullen deelnemers gedurende het seizoen maandelijks bijeenkomen, zowel online als fysiek. Tijdens deze bijeenkomsten worden diverse onderwerpen behandeld en worden praktijkwedstrijden gefloten. De exacte invulling van de bijeenkomsten wordt besproken gedurende het proces. De Development Group streeft ernaar om niet op een top-down manier te werken, maar de scheidsrechters actief te betrekken en hen een eigen rol te geven. Darron zal dit proces begeleiden.