ORANJE

Start voorbereiding EK Jong Oranje onder 18 en 20

De intensiteit van het trainingsprogramma van Jong Oranje onder 18 en 20 wordt langzaam opgevoerd in voorbereiding op de Europese kampioenschappen (EK’s) in het najaar. Arno Mansveld, hoofdcoach Jong Oranje onder 18 en Gareth Gilbert, hoofdcoach Jong Oranje onder 20 hebben een sterk team en een mooi programma klaar staan voor deze maanden in aanloop naar het EK.

Rugby Europe moet de precieze data en locatie nog bevestigen maar naar verwachting zal het EK onder 18 plaatsvinden in oktober en het EK onder 20 in november. In voorbereiding daarop zijn de High Performance Mondays onlangs gestart en worden er meerdere trainingskampen voorbereid. Op de maandag volgen beide teams samen een intensief trainingsprogramma waar naast rugby ook extra aandacht is voor kracht en conditie training, voeding en anti doping voorlichting. De spelers worden uitgebreid gemeten en gemonitord. De verschuiving van de EK maanden levert zo z’n voordelen op, de coaches hopen met een uitgebreide selectie te kunnen trainen in de zomer periode, doordat spelers die in het buitenland spelen grotendeels tijdelijk weer in Nederland zullen zijn.

Volgende week kan je meer nieuws verwachten over de eerste internationale wedstrijden die op het programma staan voor deze teams. Dit belooft een groot rugby evenement te worden, dus we raden je aan onze kanalen goed in de gaten te houden… #SummerTour2022

Jong Oranje onder 20
Dit voorjaar is Gareth Gilbert als hoofdcoach van start gegaan met Jong Oranje onder 20, voor vele van jullie vast geen onbekende. Naast onder 20 coacht hij ook de voorwaartsen van het Nederlands teams en is hij coach in de Ereklasse. Uiteraard staat achter een hoofdcoach altijd een sterk team. Hieronder lees je dan ook wie er allemaal betrokken zijn komend seizoen. Via deze link kan je de huidige wider squad van Gareth terug vinden. In de laatste weken voor het EK zal de selectie worden terug gebracht naar 30 spelers, waarvan er uiteindelijk 26 worden geselecteerd om af te reizen naar het EK. Op het EK zullen drie wedstrijden worden gespeeld en mogen er uiteindelijk 23 spelers per wedstrijd worden geselecteerd.

BondscoachGareth Gilbert
Assistent-coachesMike Panaho, Glenn Vertongen
Kracht & ConditieDino Božić
Team manager / Skills coachGordon Pretorius
FysiotherapeutSebastiaan van Osch


Jong Oranje onder 18
Arno Mansveld, de hoofdcoach van Jong Oranje onder 18 kent zijn team al goed. Hij is gestart met Jong Oranje onder 16 en is nu twee jaar op rij mee gestroomd met het team. Arno heeft met onder 17 niet zoveel kunnen spelen en trainen als hij voor ogen gehad, maar hij is erop gebrand deze verloren tijd dubbel en dik weer in te halen. Ook Arno heeft een team achter zich staan waarmee hij dit avontuur aan gaat. En wat betreft de selectie werk het het zelfde als bij onder 20. Met de huidige groep wordt er de komende maanden getraind in aanloop naar het EK zal er een selectie van 30 spelers de laatste trainingsperiode ingaan en uiteindelijk kunnen er 26 spelers mee naar het EK. Ook voor onder 18 staan er drie wedstrijden op het programma.

BondscoachArno Mansveld
Assistent-coachesRoberto Warmerdam, Mats Marcker
Team managerMichael Swier
Kracht en conditieDino Božić
FysiotherapeutYael Nillissen