Opleidingen

Summer Tour vol opleidingen

Naast alle internationale wedstrijden tussen teams van USA, Canada, België, Tsjechië en Nederland zijn er ook verschillende opleidingen georganiseerd. Het doel van de Corendon Summer Tour is om spelers en teams internationale ervaring op te laten doen en dit geldt natuurlijk ook voor het kader en scheidsrechters. Met een aantal mooie opleidingen zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en heeft het gezorgd voor een flinke kwaliteitsimpuls bij alle deelnemers.

Immediate Care in Rugby

Tijdens de Corendon Summer Tour is er met ondersteuning van World Rugby een Immediate Care in Rugby (ICIR) opleiding georganiseerd in Amsterdam. Deelnemers uit Duitsland, Finland, Curaçao en Nederland hebben gedurende twee dagen deze cursus gevolgd. Onder leiding van World Rugby Master Trainer Joseph Kalanzi uit Oeganda en met ondersteuning van Bas Besselink en Raoul Roelofsen werd er hard gewerkt door de deelnemers. De ICIR opleiding is de vervolg opleiding van de Eerste Hulp bij Rugby en nodig om op het hoogste niveau als (para) medische verzorger actief te mogen zijn. Alle fysiotherapeuten die selectieteams begeleiden voldoen aan deze criteria vanuit World Rugby. Een speciale dank aan Fysio Cura Plaza voor het mogelijk maken van deze opleiding.

Internationale MasterClass Coach of Match Officials

Tijdens de Corendon Summertour werd er door Rugby Nederland en Belgium Rugby een MasterClass aangeboden voor Scheidsrechter Coaches: de mensen die scheidsrechters begeleiden en hen vooruit helpen met hun ontwikkeling. De vier deelnemers aan de masterclass uit Nederland en België hebben gedurende twee zaterdagen hun kennis en inzicht verder verdiept. Tegelijkertijd werden er live coaching sessies met de scheidsrechters van het toernooi gedaan. Die sessies werd vervolgens geanalyseerd door de Scheidsrechter Coaches onderling.  De deelnemers waren na afloop heel tevreden over de twee dagen en hadden veel aanknopingspunten om volgend seizoen weer meer stappen te maken hun coaching van de referees te verbeteren.

Bovenste rij vlnr  Kees Jan Duiverman (NL)  Dirk Dietvorst (B)  Dirk Heuff (NL, Educator),  Erwin Huiskamp (NL)
Onderste rij  vlnr Janwillem Adriaanse (NL)  Philippe Lenne (B, Educator)

Jeugdige scheidsrechters

De wedstrijden van de Corendon Summer Tour werden gefloten door scheidsrechters uit België, USA, Tsjechië en Nederland. Onder leiding van Michael Assman en de Scheidsrechter Coaches kregen ook jeugdige Nederlandse scheidsrechters te kans om als Assistent Scheidsrechter te werken tijdens de wedstrijden. Bij elke wedstrijd was er een jonge scheidsrechter die de kans kreeg om deze internationale ervaring op te doen. Het was fantastisch om te zien hoe goed dit werd opgepakt. Complimenten voor de begeleiding vanuit Michael en de Scheidsrechter Coaches maar nog meer voor deze nieuwe generatie scheidsrechters. Daar gaan we de komende jaren nog veel meer van terug zien.