COMPETITIE

Topcompetitie Rugby Nederland start wedstrijden begin april

Na overleg met de clubs uit de ereklasse heeft het bestuur en directie van Rugby Nederland besloten vanaf 3 april weer te beginnen met het spelen van wedstrijden in een aangepaste topcompetitie. Dit biedt mede de mogelijkheid aan de selectiespelers van de nationale herenselectie om wedstrijdritme op te doen voor de belangrijke wedstrijd tegen België. Deze wedstrijd is bepalend voor promotie naar de Championship Poule, de hoogste klasse van Rugby Europe. Er wordt getraind en gespeeld onder de strikte voorwaarden en maatregelen die de RIVM en NOC*NSF voorschrijven voor het starten van de topcompetities.

Een aantal ereklasseclubs heeft aangegeven (nog) niet de trainingen en wedstrijden te willen starten uit maatschappelijke overweging dan wel vanwege de restricties en kosten die aan trainen en wedstrijden zijn verbonden. Deze clubs kunnen in een later stadium alsnog aansluiten bij de competitie. Voor alle teams geldt dat er minstens 4 volledige weken met ‘full contact’ getraind moet worden voordat zij wedstrijden mogen spelen.

Aangezien de Nederlandse damesselectie komend weekend tegen Spanje speelt in de kwalificatieronde voor het WK, maar er daarna voorlopig geen interlands zijn gepland is besloten voorlopig geen topcompetitie dames te starten.

De andere competities van Rugby Nederland, die niet onder de topsportrichtlijnen van NOC*NSF vallen, zullen pas worden gestart als de overheid daar toestemming voor geeft. Wel zullen de meeste rugbyclubs per 3 maart starten met trainingen voor de spelers die jonger zijn dan 27 jaar, onder de gestelde voorwaarden door de overheid.

Foto door Dennis van de Sande

Laatste Nieuws

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief.