ORANJE

Trainingsselectie Nederland vs Canada bekend

Hoofdcoach Lyn Jones heeft de 29 namen van de trainingsselectie voor de wedstrijd tegen Canada bekend gemaakt. Deze spelers zullen het opnemen tegen Canada op 12 november om 14.30 uur in het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam.

Terwijl een deel van de spelers nog aan het bijkomen is van de wedstrijden met Delta in de Rugby Europe Super Cup, staat er alweer een nieuwe uitdaging te wachten. De wedstrijd tegen Canada.

Nederland speelt tegen Canada omdat World Rugby de status van Emerging Nations aan Nederland heeft toegekend. Hierdoor krijgen onze Oranje Heren in november de kans om zich te meten tegen deze grootmacht. Canada is al jaren kandidaat om deel te nemen aan de World Cup. Het team komt direct uit Brazilië van een trainingsstage en heeft wedstrijden gespeeld tegen Brazilië en Chili. In Amsterdam zal Canada het opnemen tegen Nederland maar ook tegen Namibië.

Foto door Erik den Burger

In de trainingsselectie zijn een aantal nieuwe namen te zien. In totaal zullen er zeven spelers hun debuut maken. Hieronder stellen we, deze nog onbekende spelers, kort voor:

Ramzi Ouarssani, Jessy Wagemaker, Kevin Lenssen en ‘Mister Delta’ Stijn Albers hebben in september en oktober furore gemaakt bij Delta. Door hun goede prestatie in de Super Cup krijgen ze van bondscoach Lyn Jones de kans uit te komen voor de Oranje Heren XV. Proficiat mannen!

Willie Du Plessis is een geboren Zuid-Afrikaan. Du Plessis heeft, als fly-half, gespeeld voor clubs als Toulon, Montpellier en Bayonne en speelt nu voor Stade Montois Rugby. Bij laatstgenoemde team is hij captain en heeft hij vorig jaar in een prachtig seizoen zijn team naar de finale gebracht.

Naast Du Plessis bestaat ook de kans dat Leroy van Dam zijn debuut gaat maken voor Nederland. Van Dam heeft in zijn jeugd onder andere gespeeld voor de Nieuw-Zeeland U20. Vervolgens heeft Leroy een Europees avontuur beleefd bij Jersey en Aurillac als winger en center.

Last but not least… Peter Lydon. Geboren in Nederland en opgegroeid in Ierland, speelt Peter Lydon nu in Frankrijk. Op dit moment staat Peter op een 2e plaats, met 102 punten, in de ranking van spelers met hoogste score in de Pro D2 competitie. Je kan wel zeggen dat Peter een gouden schoen heeft.

Naast de nieuwe caps, zien we ook bekende namen als Hugo Langelaan, Ross Bennie Coulson, Andy Darlington, Wolf van Dijk en Koen Bloemen terug in het oranje shirt. Na een afwezigheid van meer dan een jaar, zijn we ook erg blij dat we Siem Noorman weer op onze Nederlandse velden kunnen bewonderen.

De trainingsselectie ziet er als volgt uit:

Foto door Erik den Burger