NIEUWS

Voormalig Springbok Dick Muir interim-bondscoach bij Rugby Nederland

Topcoach Dick Muir zal begin juni aantreden als interim-bondscoach voor de internationale zomerwedstrijden van het Nederlands rugbyteam. In samenwerking met World Rugby wordt er gezocht naar een nieuwe hoofdcoach voor de Oranjeheren. De Zuid-Afrikaanse topcoach zal twee maanden naar Nederland komen om deze taak interim op zich te nemen. Naast de Oranjeheren gaat Dick Muir ook van start met de begeleiding van Super Cup-team Delta tijdens de Rugby Corendon Summer Tour 2022.

Rugby Nederland heeft de ambitie om het rugby steeds verder te professionaliseren en binnen de top 25 van de wereld een steeds competitievere rol te gaan spelen. Deze ambitie is vormgegeven in de roadmap naar deelname aan de Rugby World Cup van 2027 in Australië. In deze roadmap is de aanstelling van Muir een zeer belangrijke mijlpaal.

Met Muir trekt Nederland een coach aan met een indrukwekkend CV en veel ervaring in de absolute rugbytop. Zo was Muir hoofdcoach van de Sharks in Super Rugby en assistent-coach bij de Springboks van 2008 tot 2011. In diezelfde periode heeft hij de Emerging Springboks en Lions gecoacht waarna hij in 2017 is gestart met de Sharks Academy. Onlangs begon Muir als bondscoach van Rusland, echter door de huidige internationale situatie stond Muir open voor andere opportuniteiten.

Dick Muir: “In de afgelopen weken heb ik kennis mogen maken met Rugby Nederland. Een organisatie die veel bereikt heeft de afgelopen jaren en waar ik hoop een positieve bijdrage te kunnen leveren aan hun sportieve ambities. Afgelopen weekend was ik bij de ontknoping van de ereklasse in het rugbystadion in Amsterdam en het talent dat ik daar zag spelen inspireerde mij enorm.”

Dick Muir in actie als hoofdcoach van de Sharks