ORANJE

Wat doet Delta tegen Lusitanos?

Coach Allard Jonkers maakt zijn teamopstelling voor de derde ronde van de Rugby Europe Super Cup bekend. Na twee wedstrijden tegen de Brussels Devils uit België is zaterdag het Portugese team Lusitanos aan de beurt. De wedstrijd gaat 15.30 uur van start op de velden van Rugby Club Eemland.

Coach Allard Jonkers maakt zijn teamopstelling bekend met Hugo Langelaan aan het roer als captain. Hugo laat weten wat voor hem de focus is van komende zaterdag “Het is belangrijk dat we controle over de wedstrijden houden en vasthouden aan ons eigen spel.”

Heeft Delta het in zich om met deze opstelling Lusitanos de eerste nederlaag in de Rugby Europe Super cup te bezorgen?

Allard Jonkers heeft ook het Portugese spel geanalyseerd.We weten van Lusitanos dat ze geduld hebben in verdediging en in de aanval. Het is een gedisciplineerd team. Ze spelen erg georganiseerd, maar op het moment dat ze half doorbreken gaat het tempo omhoog en zijn ze dodelijk effectief en snel. Het is ook een team dat comfortabel is zonder bal. Na een turnover of een slechte kick zijn ze goed in staat om de ruimte snel te vinden. Verdedigend werken ze goed samen.

Allard verwacht een zware, maar interessante wedstrijd. “Beide teams houden ervan om de bal te laten gaan. Het gevecht rond de breakdown wordt cruciaal,” laat hij weten. “Na België hebben we gezien dat we hier echt beter moeten worden. We kunnen heel goed rugbyen, maar moeten daarvoor wel eerst de bal veilig stellen.

“We kijken uit naar deze wedstrijd. Het is een goede test voor een aantal spelers van het Nederlands team, maar ook een fantastische mogelijkheid voor de andere spelers om zichzelf te laten zien en zich in de picture te spelen.”

Foto Dennis van de Sande

Afhankelijk van de uitslagen van de andere teams komt er na dit weekend misschien al meer zicht op de teams die zich moeten gaan voorbereiden voor een plaats in de halve finale. En één ding is zeker, als je de jongens dit jaar nog wil zien spelen moet je er de komende weekenden bij zijn. Voor december staan namelijk allen nog twee uitwedstrijden op de planning.

Tickets voor zowel zaterdag als de week erop tegen Castilla y Leon Iberians zijn hier nog verkrijgbaar. Zaterdag is de kick-off 15.30 uur in Amersfoort. Ook zal Rugby Europe weer zorgen voor een livestream via RugbyEuropeTV. Show your support!

#RESuperCup #DELvLUS