ORANJE

Weet Delta zich twee weken staande te houden tegen de Brussels Devils?

Na de vliegende start in de Rugby Europe Super Cup van afgelopen weekend, mag Delta het zaterdag 25 september gelijk weer opnemen tegen de Brussels Devils. Ditmaal in het Nelson Mandela stadion in Brussel. Hoofdcoach Allard Jonkers maakt zijn opstelling bekend.

Allard Jonkers laat weten blij te zijn dat Delta afgelopen zaterdag heeft laten zien kansen te pakken die zich hebben vertaald in punten op het scorebord. Het team heeft hun ambities laten zien waarin avontuurlijk rugby gestimuleerd wordt. “Ik was blij te zien dat de spelers de ruimte wisten te vinden in de breedte van het spel”. Er zijn ook punten die we willen verbeteren voor komende wedstrijd. Zo moeten we het spel beter onder controle hebben op de juiste plaatsen in het veld.

Foto door Dennis van de Sande

Allard Jonkers maakt een opstelling bekend met acht nieuwe spelers ten opzichte van het team van afgelopen week. Allard laat weten dat hij er vertrouwen in heeft dat dit team de lijn van afgelopen weekend kan voortzetten in het stadion in Brussel. Zowel de spelers in het veld als de spelers die afgelopen week niet speelden hebben kunnen leren van de wedstrijd en hetzelfde zal gelden voor de Brussels Devils. Het beloofd dan ook een zware wedstrijd te worden.

De wedstrijd in Brussel wordt op een smaller veld gespeeld als wij in Nederland gewend zijn, dus we zullen harder moeten werken om de ruimte te vinden in het veld. Het zal zaterdag cruciaal zijn om druk op te bouwen, om vervolgens punten te maken vanuit deze druk.

De kick-off is om 18.00 uur en Amir Rademaker zal de rol van captain op zich nemen ondersteund door Hugo Langelaan die later in het spel zal komen.

Foto door Dennis van de Sande

Rugby Europe zorgt er wederom voor dat de thuisblijvers ook live de wedstrijd kunnen volgen via Rugby Europe TV, maar mocht je nog van plan zijn af te reizen naar het zuiden dan zijn tickets hier verkrijgbaar. Let op, het is een ‘testen voor toegang’ evenement. Door op de link te klikken kan je de voorwaarden lezen.

Is Brussel toch te ver, niet getreurd want over vier weken staat de volgende thuiswedstrijd in Amersfoort al weer op het programma. De tickets zijn hier al te verkrijgen.