NIEUWS

werving spelers voor senior academy programma dames seizoen 2022-2023

In juni vindt de selectie plaats voor deelnemers aan het tweede seizoen van Senior Academy Programma dames. Het programma wordt aangeboden namens de Rugby Academies die dit op verzoek van Rugby Nederland uitvoert, en vormt onderdeel van The Pathway.

Voor wie?
Het programma is bedoeld voor getalenteerde dames van 17 en ouder die gemotiveerd zijn om het beste uit hun rugby-loopbaan te halen, maar nu -bijvoorbeeld door een late start met rugby- nog onvoldoende ervaring hebben om voor het Nederlands team of U18 in aanmerking te komen (je hoeft hiervoor dus geen NOC*NSF-talentstatus te hebben). Het programma is wel onderdeel van The Pathway en dat betekent dat als de ontwikkeling van jou ‘er uit schiet’, je een uitnodiging voor NTC en/of damesselectie mag verwachten.

Selectie-procedure 
– lever vóór 23 juni jouw rugby CV in + jouw motivatie voor deelname in (max half A4)
– een psychologische test maakt deel uit van de procedure
– de staf interviewt kandidaten op  de selectiedag individueel over het bovenstaande
– je wordt op de selectiedag fysiek getest cardio-herstel, kracht-uithoudingsvermogen en op beweeglijkheid

Programma & staf
Het programma omvat minimaal twee trainingen per week en focust op individuele skills. Niet alleen rugby skills en strength & conditioning, maar ook looptechniek en positie-specifieke sessies zijn een onderdeel van dit programma. Komend seizoen willen we het programma uitbreiden met mentale training en kennis van sportdiëtetiek. Afgelopen seizoen zijn enkele trainingssessies samen met het NTC georganiseerd.

Het seizoen loopt van 1 september tot 1 juli (10 maanden)

Naast diverse specialistische trainers zijn de twee vaste coaches aan het SAP verbonden:    

Wanneer gaan we trainen?
Afgelopen seizoen hebben we drie trainingsmomenten per week aangeboden, waarvan men er tenminste twee moest bezoeken:

  • maandagavond  van  19.00 tot 20.30 uur
  • woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur
  • en zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur

Waar gaan we trainen?
Er zijn op dit moment nog te weinig rugbydames om dit programma in elke regio uit te voeren. De trainingen vinden daarom centraal in het land plaats, bij de Utrechtse Rugby Club in verband met de goede verbinding van Sportpark Rijnvliet met Utrecht CS.

Wat kost deelname aan dit programma?  
€ 750,- exclusief reiskosten

Interesse/Meer weten?                                  
Mail naar sap-dames@rugbyacademymiddenoost.nl

De selectie begint met schriftelijke aanmelding van je belangstelling naar bovenstaand mailadres. Doe dit vóór 15 juni a.s. De selectie vindt plaats op 25 juni bij de Utrechtse Rugby Club.  Tijd: n.t.b.

NB: We staan op zaterdag 18 juni vanaf 14.00 uur met een informatiestand bij de Utrechtse Rugby Club voorafgaand aan de Memorial dames-interland Nederland-België (Kick off 16.00 uur)