NIEUWS

Ziggo Sport verwerft rechten Rugby World Cup

Sportzender investeert in breed aanbod topsport 

Ziggo Sport heeft de exclusieve rechten verworven voor de live wedstrijden van de Rugby World Cup, een van de meest aansprekende sportevenementen ter wereld. Het aanbod wordt daarnaast uitgebreid met de uitgestelde Rugby World Cup 2021 voor vrouwen, de Rugby World Cup Sevens, het World Rugby WXV 2023 (nieuw landentoernooi voor vrouwen) en de HSBC World Rugby Seven Series. Ziggo Sport is ook al jaren de thuishaven van de Six Nations, het prestigieuze rugbykampioenschap van het noordelijk halfrond. 
 
Rugby: stoere, maar faire sport  “Het enthousiasme van de fans in de volledig uitverkochte stadions, de fysieke uitputtingsslag op het veld en de onderlinge sportiviteit maken rugby tot een van de mooiste kijksporten die door sportliefhebbers wordt gewaardeerd”, aldus Marcel Beerthuizen, directeur van Ziggo Sport. “Wij proberen met onze programmering een zo’n breed mogelijk kijkerspubliek aan ons te binden en zijn continu bezig om ons rechtenpakket verder te versterken. Ik ben dan ook blij dat we zo’n groot en aansprekend toernooi als de Rugby World Cup aan onze kijkers kunnen aanbieden”. 

Rugby World Cup 2023 
Tijdens de Rugby World Cup strijden de twintig beste landenteams om het officiële wereldkampioenschap. De Rugby World Cup wordt komend jaar gespeeld in Frankrijk. De huidige titelverdediger is Zuid-Afrika, Engeland was runner-up en de All Blacks van Nieuw-Zeeland veroverden de derde plaats op het laatste WK dat in 2019 in Japan werd gespeeld. 

Six Nations start komend weekend 
Komend weekend begint de 128e editie van de Six Nations. De nationale teams van Engeland, Frankrijk, Ierland, Schotland, Italië en Wales strijden om de prestigieuze titel. Zaterdag 5 februari ontmoeten Ierland en Wales (15:00) elkaar en later spelen Engeland en Schotland (17:30) hun eerste duel. Op zondag 6 februari staat Frankrijk – Italië op het programma (15:45). Ziggo Sport zal ook veel aandacht besteden aan de Six Nations voor vrouwen die in maart begint. De wedstrijden zijn uiteraard live te volgen via Ziggo Sport of Ziggo Sport Totaal.