ORANJE

Zijn Oranjeheren klaar voor de grote Russen?

Deze zaterdag is het stadion in Amsterdam toneel voor twee prachtige wedstrijden. Met beginnend om 15.00 uur de Rugby Europe Championship wedstrijd van de Oranjeheren die het opnemen tegen Rusland, gevolgd door een oefenwedstrijd van de Oranjedames tegen België. Vandaag maakt hoofdcoach Zane Gardiner bekend wie er zaterdag zullen starten.

Een team waar Nederland nog niet tegen heeft gespeeld en wat gegarandeerd een zware pot beloofd te zijn. De Russische coach Lyn Jones is een zeer ervaren coach die altijd het beste uit het team weet te halen. Zane Gardiner laat dan ook weten dat hij een goed voorbereid team verwacht wat op basis van analyses goed heeft nagedacht waar in het veld ze ons zullen aanvallen.

We weten dat het een fysiek team is wat aanvalt vanaf een sterk platvorm, gevormd door de voorwaartsen. Zowel hun scrum als line out is sterk en hiermee weten ze mogelijkheden te creëren in zowel de aanval als verdediging.

Zane Gardiner

Rusland heeft laten zien ervaren play makers te hebben die er voor zorgen dat het gameplan wordt uitgevoerd. Kort gezegd laat Zane weten een zware wedstrijd te verwachten tegen een team wat de in 2011 en 2019 op het toneel van de Word Cup heeft mogen spelen.

In de selectie voor zaterdag ligt de focus dan ook op de voorwaartsen. Onder leiding van captain Dirk Danen moet Nederland gaan laten zien waar ze staan ten opzichte van een topland als Rusland.

Christopher Raymond, spelend bij RFC Haarlem en Oliva Sialau, afgelopen jaren uitgekomen voor Rugby Club DIOK maken hun debuut dit weekend. Beide nog maar kort bij de selectie maar hebben nu al hun meerwaarde bewezen. Oliva heeft u misschien al zien spelen, hij heeft zich via Delta op het veld kunnen bewijzen.

Afgelopen weekend hebben de heren met de volledige selectie een succesvol trainingskamp gehad, zodat het team tijd samen had voor deze belangrijk wedstrijden. Een intensief trainingsweekend is belangrijk voor de connectie onderling het team heeft daardoor veel kunnen bereiken.

Nu ligt de focus op komende zaterdag, maar zondag moet de mindset direct alweer op volgend weekend zijn gericht. Donderdag reist het team namelijk af naar Roemenië voor de laatste uit wedstrijd van dit seizoen.

Het beloofd zaterdag een geweldige dag te worden met veel rugby, dus we zien jullie graag in Amsterdam! Lukt het niet er live bij te zijn dan is de wedstrijd ook te volgen via Ziggo Docu.  Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Foto door Dennis van de Sande