ORANJE

Zimbabwe vecht voor een plek op het WK 2023

Zaterdag verwelkomen wij je graag in het Nationaal Rugby Stadion in Amsterdam voor de testmatch van de Oranjeheren tegen Zimbabwe. De wedstrijd gaat 16.30 uur van start en tickets zijn hier verkrijgbaar.

Voor Nederland de afsluiting van een lang seizoen. Voor Zimbabwe, ook wel the Sables genoemd, een belangrijke wedstrijd in voorbereiding op hun wedstrijd tegen Côte d’Ivoire in Marseille. Deze wedstrijd is de kwartfinale van de Africa Cup waar Zimbabwe hun laatste kans heeft zich voor het WK 2023 te plaatsen. Deze World Cup kwalificatie wedstrijd zal dus alles bepalend zijn voor de heren uit Zimbabwe.

Gezien de World Ranking, Nederland nog altijd op plek 26 en Zimbabwe op plek 34, zou je kunnen verwachten dat Nederland de favoriet is aanstaande zaterdag, maar dat is waarschijnlijk te makkelijk gedacht. Beide teams hebben nooit eerder tegen elkaar gespeeld, kennen elkaar niet en het is dus een moeilijk te voorspellen wedstrijd.

Dick Muir kent vele stafleden en spelers van het Zimbabwaanse team en is zich er van bewust dat het team veel op het spel heeft moeten zetten voor deze Europa rugby toer.

Zimbabwe zal erop gebrand zijn de winst binnen te halen.

Dick Muir

Dick Muir heeft weer een jong team neergezet met wederom veel nieuwe gezichten die hun eerste cap kunnen behalen. Nieuw op de lijst zijn Sam van Berkel van Rugby Club DIOK, Rijk Gombault van Rugby Club Haarlem, Jesse de Vries uitkomend voor Canterbury , Kevin Ebing van Rugby Club the Dukes die ook al eerder dit seizoen voor Delta heeft gespeeld, Dirk Bruil spelend bij Manchester Metropolitan University en Tyren Kroos momenteel spelend in Frankrijk bij Sporting Union Agen. Tot slot zijn er een aantal spelers die hun eerste wedstrijd voor Oranje mochten spelen in Italië, maar omdat dat die wedstrijd geen officiële testmatch was zullen deze heren door tegen Zimbabwe te spelen hun eerste officiële cap ontvangen.

Klik hier voor de livestream.