ORANJE

Bekendmaking Summer Tour selecties van U18 en U20

Zowel Gareth Gilbert, coach onder 20, als Arno Mansveld, coach onder 18, zijn de laatste weken druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de wedstrijden in de Corendon Summer Tour. Zaterdag 9 juli om 10.30 uur begint het toernooi dan eindelijk. Ook op woensdag 13 en zaterdag 16 juli wordt er gespeeld. Drie dagen vijf wedstrijden 11 teams. We heten jullie van harte welkom in het Rugby stadion in Amsterdam.

Arno Mansveld heeft een groep van 36 spelers geselecteerd die de komende week de kans krijgen zich in één of meerdere wedstrijden te bewijzen. Het toernooi is een goede internationale graadmeter en zal duidelijk maken waar de komende zomer maanden aan gewerkt moet worden voor er wordt afgereisd naar het EK onder 18 in oktober. België zou tevens één van de tegenstanders op het EK kunnen zijn.

ZATERDAG 9 juli 202211.30 uurNED v. USAAAC veld
WOENSDAG 13 juli 202214.20 uurNED v. BELG AAC veld
ZATERDAG 16 juli 202212.50 uurNED v. CANStadion

Gareth Gilbert selecteerde voor deze gelegenheid een 30-tal namen die het op mogen gaan nemen tegen USA, België en Tsjechië. En wat voor onder 18 geldt geldt ook voor onder 20. De prestaties van komende week zullen helpen in de voorbereiding naar het EK onder 20 in november. Wil je niets missen van deze mannen? Houdt dan onderstaande tijden in de gaten. Alle drie de wedstrijden zullen tevens ook via onze livestream worden uitgezonden.

ZATERDAG 9 juli 202215.40 uurNED v. CZECHStadion
WOENSDAG 13 juli 202215.40 uurNED v. BELG Stadion
ZATERDAG 16 juli 202215.40 uurNED v. USAStadion

Wij zijn enorm trots op dit event. Met het organiseren van de Corendon Summer Tour zijn wij pioniers in het Europese rugbylandschap. De hele week zal in het teken staan van de aanstormende rugbytalenten. Het wordt een feest voor spelers, scheidsrechters, clubs, Rugby Academy’s en hun familie, vrienden en fans van onze sport. We zullen genieten en vieren van het product van alle stakeholders van Rugby Nederland. Geweldig!

Kristof Vanhout

Het volledig wedstrijdschema en meer informatie, van onder andere de side events, is hier te vinden. En tickets zijn hier verkrijgbaar. Voor slecht €15 heb je een Passe Partout en hoef je geen wedstrijd te missen. Voor €7,5 ben je er al 1 dag bij. En kinderen tot er met 12 jaar kunnen kosteloos een kinderticket aanschaffen. Woensdag speelt Delta hun eerste wedstrijd, hiervoor zal Dick Muir maandag zijn toernooi selectie bekend maken. De wedstrijden die in het stadion gespeeld worden zijn live te volgen op USportfor.

Rugby Nederland is trots een internationaal toernooi van dit formaat te kunnen hosten. Hiervoor zijn we de partners die dit mogelijk hebben gemaakt dankbaar. Daarom een speciaal dank woord voor:

Corendon hotels en resorts
Rugby Europe
Verkooijen
Skynet

Naast deze partners is het ook een mooi moment te noemen dat Rugby Nederland haar vrijwilligers, leden, spelers en fans ook ontzettend dankbaar is voor alle inzet. Bij deze dan ook een dankwoord voor onze vele scheidsrechters, match commisionairs, liaisons, coaches, barmannen en vrouwen, spelers, ouders van spelers, fotografen, schrijvers, teammanagers, medische staf, beveiliging, commissies, ballenkids en natuurlijk onze trouwe rugby fans.