EVENEMENTEN

De Koningsspelen 2021 gaan door, zorg dat jouw club erbij is!

Op vrijdag 23 april vinden de Koningsspelen 2021 plaats. Het sportieve Oranjefeest, waar sportverenigingen hun deuren openzetten voor kinderen om ze kennis te laten maken met de sport, gaat dit jaar in aangepaste vorm door. Schrijf jullie rugbyclub dus snel in en laat de scholen weten dat jullie beschikbaar zijn voor een sportieve activiteit.

Het thema is dit jaar ‘ik + jij = wij’ en Kinderen voor Kinderen lanceert binnenkort hun Koningslied en dans ‘Zij aan zij’. Een gepast thema voor een jaar waar we er samen iets moois van moeten maken. Samen maakt alles leuker. Het is alweer de 9e editie van de Koningsspelen en gemiddeld deden er de laatste jaren 6000 scholen mee en 1,2 miljoen leerlingen. Een goed moment om als sportclub een clinic aan te bieden op dit sportieve feest waar alles om de gezondheid van de kinderen draait.

Hoe werkt het?
Mochten scholen hulp kunnen gebruiken van professionals bij het sportieve gedeelte van de Koningsspelen, dan kunnen zij gebruik maken van de ‘Online Koningsmatch Tool’. Deze tool maakt het voor scholen mogelijk om eenvoudig in contact te komen met sportaanbieders in de buurt die graag helpen. Ook kan een sportclub gemakkelijk contact opnemen met de scholen via ‘Neem contact op’. De scholen op hun beurt zien jullie aanbod en kunnen via het platform ook contact opnemen met jullie.

Wat moeten jullie doen?
Zorg dat je staat aangemeld en laat weten wat je kunt aanbieden. Zorg dat ook jouw club te vinden is voor scholen in jullie omgeving. Wie weet lukt het jullie wel om een samen met de scholen aan een langetermijnrelatie te bouwen. Klik hier en meld je aan.

Hoe beweeg ik mij binnen de richtlijnen?
Via de toolkit onderaan de pagina vind je tips en suggesties hoe je ook in deze tijd je bijdragen kan leveren. Het is uiteraard nog niet duidelijk wat de situatie zal zijn op 23 april maar de organisatie heeft wat tips en informatie op een rijtje gezet. Het is sterk om te vermelden dat je tagrugby of touch rugby kunt aanbieden waardoor het contact minimaal is en gecontroleerd.
Daarnaast kan het helpen om op Get Into Rugby in te loggen voor handige trainingen en leuke oefeningen voor beginners.