NIEUWS

Eerste kwaliteitslabel voor Roosendaal

Op zondag 6 februari ontving de trotse voorzitter van RC Roosendaal Commando Combinatie, Pieter-Jan van Linden het allereerste kwaliteitslabel vanuit het Development Plan van Tijmen Vader als Development Manager van Rugby Nederland.

De clubondersteuning vanuit Rugby Nederland krijgt vorm door het Development Plan en jaarlijkse monitor die clubs kunnen invullen. Aan de hand van de zeven pijlers, te weten teams, leden, trainers, players welfare, goed bestuur en accommodatie wordt de ontwikkeling en kwaliteit van een club in kaart gebracht. RC RCC ontving het certificaat als eerste club van Nederland door aan al deze pijlers te voldoen. Een paar maanden geleden werd al een audit gehouden op de Roosendaalse club. Toen bleek de club goed op weg te zijn. Door inzet, motivatie en vastberadenheid van een groep enthousiaste vrijwilligers, is het de club gelukt het felbegeerde certificaat nu in ontvangst te mogen nemen.

Voorzitter Van Linden is trots dat het met vereende krachten is gelukt deze mijlpaal te bereiken en niet zomaar aan te sluiten in een rij van velen, maar om dat als aller eerste van Nederland te mogen bewerkstelligen. Hij is dankbaar naar zijn bestuur, clustermanagers en de vele vrijwilligers maar ook naar Rugby Nederland voor de ondersteuning en uiteindelijke toekenning. Het is van enorme waarde en betekenis voor de leden, de club en de toekomst van RCC Roosendaal.

Rugby Nederland zal de komende periode verder blijven werken met Pieter-Jan en zijn club en ook kijken hoe het de club verder kan ondersteunen. Daarnaast hoopt Tijmen Vader dat er nog meer goede voorbeelden komen en clubs die gaan voldoen aan de criteria van het Development Plan. Roosendaal is nu het goede voorbeeld maar we hebben veel meer clubs nodig als goed voorbeeld en hiermee de sport in Nederland verder laten groepen. Clubs die ook in kaart willen brengen hoe de stand van zaken is vanuit het Development Plan kunnen meer informatie vinden op deze pagina en contact opnemen met de regionale coördinatoren of Tijmen Vader development@rugby.nl