EVENEMENTEN

Leden werven tijdens de Koningsspelen 2023

Op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023 worden de Koningsspelen georganiseerd. Vorig jaar deden bijna 1,3 miljoen kinderen van 6.400 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Voor verenigingen zijn de Koningsspelen dé kans om deze kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met rugbysport.

Koningsmatch
Het organiseren van de Koningsspelen is voor veel basisscholen een hele klus. Daarbij kunnen ze de hulp van lokale sportverenigingen goed gebruiken. Om scholen en verenigingen in de buurt eenvoudig aan elkaar te koppelen, is er de Koningsmatch. Via een online platform kunnen sportaanbieders eenvoudig aan basisscholen in de buurt laten weten dat ze mee willen helpen. Zo help je niet alleen de school, maar laat je op een eenvoudige manier een grote groep kinderen kennismaken met de rugbysport en werf je misschien zelfs nieuwe leden! En wellicht ontstaat er een structurele samenwerking tussen basisscholen en jouw vereniging.

Laat weten wat je te bieden hebt
Meld je jouw vereniging aan voor de Koningsmatch? Laat dan weten wat je te bieden hebt. De deelnemende scholen in jouw buurt kunnen zien wat jullie voor ze kunnen betekenen. Is een school geïnteresseerd? Dan nemen ze contact met je op en kunnen jullie er samen een geweldige dag van maken.

Flexibele data in 2023

Volgend jaar vinden de Koningsspelen plaats op donderdag 20 april en vrijdag 21 april. Er zijn eenmalig twee data omdat het Suikerfeest op 21 april 2023 valt. Sommige scholen draaien vanwege deze dag een aangepast programma. Omdat alle scholen en alle kinderen de mogelijkheid te geven mee te kunnen doen, is er in 2023 deze flexibiliteit in data. Scholen kiezen zelf de datum die het beste bij hen past.

Informatie en aanmelden
Wil jij met jouw vereniging een bijdrage leveren aan het sportieve gedeelte van de Koningsspelen? Of wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van de Koningsspelen.