COMPETITIE / ORANJE

Regio Rugby Competitie

Dit jaar zal de eerste Regio Rugby Competitie (RRC) van start gaan. De competitie zal onderdeel uitmaken van de Pathway om een hogere kwaliteit in talentidentificatie te garanderen. De beste spelers van elke regio, in de categorieën Onder 16, Onder 17 en Onder 18, zullen elkaar 4 keer treffen.

Voor een succesvol verloop van de Regio Rugby Competitie, doet Rugby Nederland een beroep op de expertise van de rugby academy’s. Het doel van de competitie is om talenten te identificeren. De wedstrijden worden gespeeld op woensdagen, zodat de spelers in het weekend vrij zijn. Op deze manier hebben de clubs, spelers en gezinnen tijd voor andere activiteiten in het weekend en ook tijdens de vakanties. De competitie biedt niet alleen een kans voor spelers om zich te tonen. Het is ook een moment waarop talentvolle coaches en scheidsrechters de kans krijgen dit te doen.

Het seizoen wordt in tweeën gedeeld. In het eerste deel, tussen november en maart, worden de wedstrijden in de competitie gespeeld. Aan de hand van de wedstrijden worden de spelers voor het nationale team geselecteerd. In de tweede seizoenshelft zullen de teams samen trainen en wedstrijden spelen. Kristof Vanhout over de competitie: “In voorgaande jaren liepen er te veel dingen door elkaar, waardoor het een warboel werd. De taken die uitgevoerd worden door ons, moeten weer belangrijk worden”.

Paul Metz, hoofdcoach talentidentificatie voor Rugby Nederland, over de Rugby Regio Competitie: “Het grote doel van deze nieuwe competitievorm is om de toekomstige talenten te identificeren. We kijken niet alleen naar talentvolle spelers, maar ook naar coaches en match officials uit de regio. Het zal verplicht worden voor spelers en coaches om deel te nemen aan deze competitie als zij kans willen maken om geselecteerd te worden voor de nationale selecties.”

Woon jij in Nederland en wil jij kans maken om geselecteerd te worden voor onze nationale selecties? Schrijf je dan nu in bij een Rugby Academy bij jou in de buurt!