Rugby Academy’s

Sinds 2008 kunnen talentvolle jeugdspelers vanaf 12 jaar in aanmerking komen voor een regionale Rugby Academy. Er zijn zes Rugby Academy’s in Nederland. Talenten die toegelaten worden tot een Rugby Academy trainen naast hun clubtraining extra met de Rugby Academy. Met als grootste verschil, dat het op de Academy om jou persoonlijke ontwikkeling gaat in plaats van het team.

De zes Rugby Academy’s zijn verspreid door heel het land onder aan deze pagina is meer informatie over de verschillende Rugby Academy’s te vinden.

IN HET KORT
Gemotiveerde jongens en meiden uit de regio worden getraind om hun talent te ontplooien. Dit komt bovenop de trainingen die de spelers bij de eigen club volgen. Een gekwalificeerde en gemotiveerde staf van rugby coaches en kracht en conditie trainers verzorgen dagelijks veld-, zaal en krachttrainingen. Daarnaast is er een sportmedisch staf bestaande uit fysiotherapeuten, voedingsdeskundigen en sportpsychologen.

Het trainingsprogramma wordt opgesteld in samenwerking met Rugby Nederland en de zes Rugby Academy’s in Nederland. In het programma staat de sporter centraal; het programma is er op gericht talenten een betere kans te geven, talenten eerder te herkennen en te ontwikkelen door hen meer begeleiding te geven gericht op het individu.

Foto door Lindie Verdaasdonk

TOELATING
Om toe gelaten te worden tot het Junior Academy programma worden spelers uitgenodigd deel te nemen aan een selectieproces. Zit je in groep 8 of in de eerste 4 jaar van de middelbare school en denk je dat je over de juiste skills en motivatie beschikt om deel te nemen aan het Junior Academy programma, klik dan hieronder op de Rugby Academy in jouw regio om erachter te komen wanneer de open trainingen of de toelatingsdagen zijn.

Rugby Academy Oost
Junior programma12 tot 17 jaar
LocatieNijmegen
Contactinfo@rugbyacademyoost.nl
WebsiteKlik hier

Rugby Academy Zuid
Junior programma12 tot 17 jaar
LocatieDen Bosch, Rosmalen, Berlicum
Contactsecretaris@rugbyacademyzuid.nl
WebsiteKlik hier

Rugby Academy ZuidWest
Junior programma12 tot 17 jaar
LocatieDen Haag, Rotterdam en Leiden
Contactinfo@rugbyacademyzuidwest.nl
WebsiteKlik hier

Rugby Academy MiddenOost
Junior programma12 tot 17 jaar
Senior programma 17 tot 21 jaar
LocatieHilversum, Amersfoort
Contactsecretaris@rugbyacademymiddenoost.nl
WebsiteKlik hier

Rugby Academy NoordWest
Junior programma12 tot 17 jaar
LocatieAlkmaar en Hoofddorp
ContactSandra@rugbyacademynoordwest.nl
WebsiteKlik hier

Rugby Academy NoordOost
Junior programma12 tot 17 jaar
LocatieHeerenveen
Contactrugbyacademynoordoost@gmail.com
WebsiteKlik hier