EVENEMENTEN

Section Paloise met 33-20 te sterk voor Toyota Cheetahs

Lang voordat de toegangshekken om 12.00 uur open gingen stonden de rugbyliefhebbers al te wachten. Alsof iedereen de beste plek in het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam (NRCA) wilde innemen om het duel tussen de Toyota Cheetahs uit Zuid-Afrika en het Franse Section Paloise te zien. De Franse ploeg trok uiteindelijk met 33-20 aan het langste eind. 

Een totaal uitverkocht stadion met bijna 4.500 toeschouwers was nog nooit voorgekomen. De internationale EPCR Challenge Cup kreeg het voor elkaar. Met een groot team van vrijwilligers werd de totale entourage opgebouwd voor het spectaculaire duel waarin Section Paloise in het begin de overhand had. Binnen een kwartier was het 14-0. De sfeer op de tribunes bleef, ondanks de regen, goed. Beide teams werden hartstochtelijk aangemoedigd door hun fans. De stand halverwege was 17-12 voor de Franse ploeg.

‘We are the Champions’
In de pauze was er weer feest. Oranje onder 20 jaar werd gehuldigd vanwege hun Europese titel en Oranje onder 18 jaar omdat ze met een vierde plaats op het EK een prima prestatie hadden geleverd. Het ‘We are the Champions’ schalde door het stadion, de jonge mannen liepen een ereronde met de cup en genoten zichtbaar van het applaus. 

In de tweede helft bleef Section Paloise aan de goede kant van de score. Tien minuten voor tijd tekende Toyota Cheetahs voor de 20-26. Bij die stand was het alsnog mogelijk het duel winnend af te sluiten. Het was ijdele hoop, want vier minuten later bracht  Section Paloise na een try en conversie de eindstand op het scorebord. 

Commercieel directeur Bastiaan Bunnik keek tevreden terug op de wedstrijd: ,,We hebben een hele grote groep rugbyfans in ons stadion bij elkaar gebracht die hier nog niet eerder waren geweest. Nu moeten we zorgen dat ze terugkomen als Oranje speelt in februari. De vierduizend toeschouwers zorgden voor een geweldige sfeer. Hopelijk kunnen we dit feest in april herhalen.’’  Als de Cheetahs hun volgende en tevens laatste poulewedstrijd op 20 januari winnen, dan volgt een 2e wedstrijd van de Cheetahs in Amsterdam.