NIEUWS

Senior Academy Programma voor dames is gestart!

Welk programma is gestart, vraag je je nu af? Het Senior Academy Programma voor dames (SAP-Dames) is een nieuw onderdeel van de “The Pathway”, het opleidingsprogramma dat de Academies voor Rugby Nederland uitvoeren. De Academies zijn verbonden aan middelbare scholen. Vaak is na het beëindigen van de middelbare school voor dames het Nederlands damesteam nog een stap te ver. Dit nieuwe SAP-dames is specifiek bedoeld voor die dames die van hun middelbare school af zijn, maar wel jonger dan 24 jaar. En die met hun rugbytalent verder willen komen dan nu met alleen clubtraining mogelijk is.

Op 7 augustus jl. vond de eerste selectie van de kandidaatspelers plaats en inmiddels trainen ca 14 dames minimaal 2x per week in Utrecht. Er zijn drie trainingsmomenten: maandagavond van 19.00 – 21.00 uur, woensdagavond van 18.30 – 20.30 uur en zaterdag van 10.00 – 12.00 uur. Maandag en woensdag vinden de trainingen bij URC plaats, de zaterdagochtend wisselend bij RUS, URC of RC Nieuwegein.

Wie zijn de trainers van SAP-Dames

Als technische staf van dit programma zijn een hoofd- en een assistentcoach benoemd. De hoofdcoach is Vuga Tagicakibau. Vuga is opgegroeid op Fiji en als rugbyer opgeleid in Nieuw Zeeland, waar hij ook als Development Officer werkzaam was. Vuga is sinds dit voorjaar coach bij Rugby Academy Oost en speelt bij RC the Dukes.

De assistentcoach van dit programma is Robin Kinnegen. Robin is als coach bekend met het damesrugby in Nederland, is al enige jaren als coach aan de Rugby Academy Zuid verbonden en aan URC. Robin zal vooral het Strength & Conditioning programma van de dames aansturen.
Het bestuur SAP-Dames is blij dat dit nieuwe programma met deze coaches op hoog professioneel niveau ontwikkeld kan worden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Op de website van Rugby Nederland staat in het nieuwsbericht van 2 juni meer informatie over SAP-Dames. Klik HIER voor het nieuwsbericht.

Wil jij jouw rugbytalenten ook verder ontwikkelen? Heb je je middelbare school af en ben je nog géén 24 jaar? Stuur snel een mail naar sap-dames@rugbyacademymiddenoost.nl! Je krijgt dan meer informatie en wanneer je kunt instappen dit seizoen.