ORANJE

Team Delta gaat van start

Rugby Europe heeft deze zomer de Rugby Europe Super Cup gelanceerd, een nieuwe Europese topcompetitie. Nederland heeft zich geselecteerd en zal met team Delta deelnemen. Een unieke kans voor jonge talentvolle spelers om op dit niveau te spelen en ervaring op te doen. Lees hieronder meer over de Super Cup, team Delta en hoe jij hierbij kan zijn.

We spreken bij de Rugby Europe Super Cup over een clubcompetitie. Een spannend competitie format waar een mix van professionele clubteams en franchiseteams het tegen elkaar op zullen nemen. In deze eerste editie komen er acht teams uit voor de Super Cup die verdeeld zijn over een oost en een west poule. Deze pan-Europese competitie levert Nederland hierdoor minimaal zes topwedstrijden op tegen een team van België, Spanje en Portugal.

Nederland neemt deel onder de naam Delta. Gesponsord door Skynet Worldwide Express.
Het Delta team is onder deel van het Topsport Pathway van Rugby Nederland maar is geen Oranje selectie.

Na een succesvolle testdag op 14 augustus jl. in Amersfoort maakte hoofdcoach Allard Jonkers de trainingsselectie voor Delta bekend. Bestaande uit 50 spelers van 13 verschillende clubs om het avontuur in deze nieuwe competitie aan te gaan.

De Rugby Europe Super Cup is een unieke kans om de volgende stappen te nemen naar de top, weet Technisch Directeur Kristof Vanhout ons te vertellen.

Op deze manier kunnen we een bredere selectie de kans geven zich voor te bereiden op internationaal rugby. Jonge spelers krijgen de kans zich te ontwikkelen en met het oog op de toekomst kunnen spelers die bijna-eligible zijn al opgenomen worden in ons Topsport Pathway. Met de promotie naar de Rugby Europe Championship, na winst tegen België, is die breedte geen overbodige luxe.

Kristof Vanhout

We verwachten in deze competitie wedstrijden van een zeer hoog niveau. Dit betekent dat wij ons optimaal moeten voorbereiden om goede resultaten neer te kunnen zetten. Goede begeleiding van de spelers, samen met de clubs, zal dan ook essentieel zijn.

Jonkers is enthousiast over de start van ons seizoen en kijkt er naar uit. We gaan dit seizoen gelijk van start met uitdagende wedstrijden in de ereklasse, de topwedstrijden tegen landen als Rusland, Roemenië en Spanje voor de Oranjeheren XV en prachtige wedstrijden voor Delta.

EN JIJ KAN ER BIJ ZIJN IN AMERSFOORT, TICKETS ZIJN NU ONLINE!

Zaterdag 18 september gaat de Super Cup van start en speelt Delta hun eerste wedstrijd tegen Brussels Devils uit België. Kick-off 15.30 uur in Amersfoort. We verwachten een net zo spannende wedstrijd als de promotiewedstrijd van de heren. Er is beperkt toegang dus wees er snel bij en koop hier nu je ticket!