EVENEMENTEN

Corendon Summer Tour | Training and Education

De Corendon Summer Tour is erop gericht een bijdrage te leveren aan zowel spelers als omgeving op hun gezamenlijke weg richting topsport. Daarom komen we dit jaar met iets nieuws, het Corendon Summer Tour Training & Education programma!

Ben jij een ouder, coach, educator of een jeugdige match official met ambitie dan is dit programma helemaal iets voor jou. Het Training & Education programma biedt tijdens de Corendon Summer Tour cursussen, opleidingen en seminars om iedereen verder te helpen in hun ontwikkeling, samen brengen we rugbyend Nederland naar een hoger niveau.

OUDERS
Ben jij ouder van een aanstormend rugbytalent en speelt hij in jong oranje U18 of U20 dan wil je je kind natuurlijk zo goed als mogelijk ondersteunen. Maar hoe pak je dit nu op de juiste manier aan? Op woensdag 12 juli nemen Thijs Wagenaar, van YAAP sport- en prestatie psychologen, en Patrick van Bruggen, auteur van het boek ‘Handboek voor topsportouders’, aan de hand van workshops je mee in de wereld van ouderschap in een topsport omgeving.

YAAP sport- en prestatiepsychologen
Groeimindset: Leren kun je leren

De groeimindset speelt een grote rol in de ontwikkeling van sporters. Het bepaalt namelijk voor een groot deelons leervermogen, hoeveel spanning we ervaren en het
plezier dat we hebben in sport. Als ouder speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van deze mindset bij je kind.

Tijdens deze workshop beantwoorden we vragen als:

  • Wat is het belang van een groeimindset?
  • Op welke manier beïnvloed ik als ouder de mindset van mijn kind?
  • Wat kan ik doen om mijn kind te helpen ontwikkelen?

We leren wat de invloed van onze eigen overtuigingen en verwachtingen op de ontwikkeling van onze kinderen.

YAAP staat voor het motto: Ken jezelf en presteer beter. Tim, Susie en Thijs zijn sportpsychologen en begeleiden sporters bij de uitdagingen die een (beginnende) sportcarrière met zich meebrengt, als mens en atleet. Het doel: duurzame ontwikkeling die leidt tot betere prestaties.

Patrick van Bruggen
Er is geen opleiding voor topsportouder. Opeens ben je topsportouder. In de ontwikkeling van uw kind is de volgende driehoek belangrijk: coach – speler – ouder. Elk onderdeel van deze driehoek heeft zijn eigen rol.

De workshop gaat in op welke wijze u als ouder het beste er kunt zijn voor uw kind. Hoe maakt u bepaalde zaken bespreekbaar? U krijgt tips/handvatten hoe u er kunt zijn voor uw kind. Verwacht geen theoretisch verhaal. Patrick van Bruggen is de spreker tijdens deze workshop. Hij spreekt uit ervaring als gastouder bij AFC Ajax. Zijn verhaal is super praktisch en hij vindt het mooi als er interactie is met ouders tijdens zijn workshop. Opdrachtgevers geven ons aan, dat ouders blij zijn, dat Patrick hun praktische tips geeft en inzichten geeft waar ze nog nooit zelf bij hebben stilgestaan.

Hij heeft een boek geschreven met de titel: Handboek voor jonge topsporters, topsporters, topsportouders.
Welke hoofdvragen worden in mijn boek beantwoord?

  • Over welke 18 mentale eigenschappen beschikt een kampioen?
  • Leer als sporter welke leerstijl je hebt, wat jou motiveert en wat je voorkeurstijlen zijn.
  • En hoe kun je als ouder een talent het beste ondersteunen en stimuleren?
  • Wat zijn de ervaringen van andere topsportouders?
  • Wat kun je leren van de inzichten van sporters die de top bereikt hebben?
  • Welke handvatten geven experts”
  • Hoe optimaliseer je de driehoek ouder – sporter – coach


Het programma ziet er als volgt uit:

TijdDoelgroepSpreker
12.30 – 13.30 uurOuders U18 & U20Patrick van Bruggen
15.30 – 16.30 uurOuders U18 & U20Thijs Wagenaar (YAAP)


Ben jij er bij!? Je meld je aan door HIER een gratis ticket te kopen via de ticketshop
LET OP: deze seminar is een aanvulling op je dagticket!

TACKLE/BREAKDOWN READY
Zaterdag 15 juli zal er namens World Rugby een workshop worden aangeboden over de tackle en breakdown. Hiervoor kunnen coaches met een World Rugby diploma zich aanmelden. Het programma zal om 12:30 uur starten tot 15:30 uur. De aanmeldlink is vanaf 1 juli hier te vinden.

JEUGDIGE SCHEIDSRECHTERS
Jonge en talentvolle scheidsrechters opgelet! Op zaterdag 8 juli organiseert de Werkgroep Jeugdige Rugby Scheidsrechters weer een “dag voor de jeugdige nummer 31” in het NRCA in Amsterdam. Tijdens deze dag worden de jonge scheidsrechters getrakteerd op een dag vol internationale wedstrijden van hoog niveau, een workshop en een meet & greet met internationale scheidsrechters. Enthousiast!? Klik dan snel op deze link en ontdek hoe je je aanmeldt.