NTC

Het Nationaal Training Centrum (NTC) voor Rugby is bedoeld voor de talenten van de toekomst. Het NTC is in 2014 van start gegaan om een talentenprogramma aan te kunnen bieden aan de top van het Nederlandse rugby, waarbij studie en trainen goed gecombineerd kunnen worden. Rugby Nederland heeft een sterk team aan coaches en trainers, die deze groep klaarstoomt om op het hoogste niveau te presteren.

HET NTC IN HET KORT
Het programma start voor de nieuwe groep in augustus 2021 . Vanaf dat moment wordt er van de spelers verwacht dat de combinatie tussen het NTC en studie de hoogste prioriteit heeft. Het NTC programma bestaat uit twee centrale trainingsmomenten per week (soms vier in de zomer), waarnaast spelers ook clubtraining volgen, alsmede het spelen van een clubwedstrijd. In het gehele programma dat de speler doorloopt (NTC + club), staat de individuele ontwikkeling van de speler centraal.

MARIT LEMMENS (22 jaar)
Scrumhalf Oranje Dames XV & AAC Dames

Waar je op de club veel bezig bent met teamruns en codes, draait het bij het NTC echt om je persoonlijke ontwikkeling. Ik maakte hierdoor de afgelopen twee jaar een enorme inhaalslag op persoonlijk skills niveau.”

MEER INFORMATIE
Na je Rugby Academy of als je onderdeel bent van een nationale selectie kan het zijn dat jij in aanmerking komt voor het NTC.

Het NTC biedt nieuwe uitdagingen waar spelers met ambitie en talent de kans krijgen zich verder te ontwikkelen.
Dit vraagt van de NTC spelers een topsport mentaliteit met duidelijke doelen en gedisciplineerde leefstijl. Het ultieme einddoel is spelen voor het nationaal team.

Het NTC staat voor persoonlijke ontwikkeling en een prachtige tijd waarin je op de volgende stap wordt voorbereid. Daarnaast wordt aan karaktervorming gewerkt, waar eigenschappen als discipline, verantwoordelijkheid en hard werken belangrijk zijn. Slechts een kleine groep heeft de eer om door te stromen naar het nationaal team of een professionele club, maar ook als je niet zo ver komt is het NTC een waardevolle levenservaring.

WOLF VAN DIJK (21 jaar)
Flanker Oranje Heren XV & RC DIOK Heren 1

Het NTC begeleidt je op het veld en in de gym. Ik ontwikkel  niet alleen mijn skills op het veld, maar ik leer ook hoe ik sterker en sneller word.”

Het NTC programma is in Amsterdam in het NRCA en heeft daarmee de beschikking over toptrainers, een professionele gym, klaslokalen en het hoofdveld van Oranje. En bevat verschillende elementen in haar programma.

 • Rugby Training
 • Kracht en conditie
 • GPS tracking
 • Voedingsvoorlichting
 • Doping voorlichting
 • Goede medisch begeleiding
 • Mental coaching
 • Maaltijden na training

JOSHUA KESSLER (18 jaar)
Scrumhalf Jong Oranje U20 & Haagsche Rugby Club Heren 1

Het NTC begeleidt je op het veld en in de gym. Ik ontwikkel  niet alleen mijn skills op het veld, maar ik leer ook hoe ik sterker en sneller word.”

KOM IK IN AANMERKING?
Voor 28 februari 2021 ontvangen wij graag per mail je rugby CV & persoonlijke rugby video (wedstrijd, training en/of individuele skills) van maximaal 3 minuten.

 • Je moet doorstromen vanuit één van de zes Rugby Academy’s in Nederland of onderdeel zijn van de (trainings)selectie van een nationaal team
 • Mocht je niet in Nederland wonen neem dan contact met ons op
 • Je moet de leeftijd van 17 jaar bereiken voor 1 januari 2022
 • Je moet twee keer per week kunnen komen trainen op het NRCA
 • Onderstaande fysiek eisen worden gesteld

Dames
Minimaal 1 strict pull up zonder support
Minimaal 25 push ups in 1 minuut.
Minimaal 5.45 minuten Bronco score

Heren
Minimaal 3 strict pull up zonder support
Minimaal 35 push ups in 1 minuut.
Minimaal 5.30 minuten Bronco score

NICKY DIX (20 jaar)
Prop Oranje Dames XV & All Blues

Bij het NTC wordt er gekeken naar de speler die je bent, inclusief je sterke punten en hoe jij daarmee het verschil kan maken. Daarnaast helpt het mij dat er wordt gekeken wat de rol is die jij het best in je team kan aannemen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Tijdens het rugby seizoen wordt er door het NTC van 16.00 – 19.00 uur getraind. De dames op dinsdag en donderdag en de heren op maandag en woensdag. Door de reisbelasting raden wij iedereen sterk aan om niet verder dan 30 km van het NRCA. NTC leden zijn in het bezit van een talentstatus van NOC*NSF.

De kosten zijn €125 per maand en daarbij de eenmalige aanschaf van NTC kleding voor +/- €200 en elke twee jaar het groot sportmedisch onderzoek. Sommige zorgverzekeringen vergoeden dit bedrag volledig of deels.

Heb je vragen met betrekking tot het NTC dan kan je contact opnemen met ntc@rugby.nl.

DAILY LIMMEN (19 jaar)
Center Oranje Heren XV & Racing Club Narbonnais

In het begin is het even wennen en soms zelfs zwaar, maar blijf doorgaan het eind resultaat is het zeker waard.

Foto door Gerard Spaans Sportphotography