Activate

Het Activate-programma van World Rugby is een gestructureerd beweegprogramma om blessures te voorkomen en te verminderen voor jeugd en volwassenen. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat door Activate:

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat door Activate:

26-40% minder blessures aan zacht weefsel

29-60% minder hersenschuddingen

Het Activate-programma is door experts ontwikkeld aan de hand van wetenschappelijk onderzoek met input van coaches om te zorgen dat het geschikt is om op alle niveaus binnen de rugbywereld uit te voeren. De studies die dit mogelijk maken zijn hier te vinden voor jeugd en senioren.

In het programma zijn vier categorieën te vinden met verschillende niveaus die je kunt gebruiken als warming up of kan integreren binnen de gehele training. Als spelers de opdrachten vanuit een bepaald niveau beheersen kan er de stap gemaakt worden naar een nieuw niveau. Uiteraard kan je als coach differentiëren en hier krijg je in de workshop uitleg over.

Workshops

Het programma wordt aangeboden op clubs als face to face workshop van 3 uur waarbij de coaches kennismaken met Activate en hun eigen ervaringen uitwisselen met elkaar. Het streven hiervan is dat coaches zich vertrouwd gaan voelen met het Activate-programma en het gaan toepassen in hun teams. Aan het einde van de workshop zijn de coaches in staat om Activate te integreren in de trainingen.

Het aanvragen van meer informatie en of een workshop kan via opleidingen@rugby.nl.