Spelregelworkshops

Met het groeiend aantal deelnemers op en naast het veld, groeit ook de behoefte aan betere kennis van de spelregels. Niet alleen in de theoretische manier, maar ook in de praktijk: hoe werkt het nou in de realiteit? Omdat er verschillende behoeften bestaan naast de opleidingen voor scheidsrechters worden er een aantal spelregelproducten aangeboden door Rugby Nederland. Deze workshops worden gegeven door World Rugby opleiders.

Introductie in het spel, principes en kernwaarden

InformatieUitleg
Doel(groep)Ouders van nieuwe jeugd, vaak geheel nieuw in het rugby, willen graag het spel kunnen volgen: “waar fluit de scheidsrechter precies voor …?”
ProductaanbodEen sessie worden de belangrijkste spelsituaties uitgelegd en de bijbehorende spelregels worden toegelicht. Ook de voor rugby kenmerkende normen & waarden komen daarbij aan de orde.
ResultaatOuders begrijpen situaties, de regels en de gedachten erachter. Ze begrijpen ook beter welke normen & waarden door iedereen in acht (dienen te) worden genomen.
Tijd1,5 uur
Kosten€200,-
AanvragenVia opleidingen@rugby.nl

Spelregels in de praktijk

Doel(groep)Beter begrip voor spelregels en specifieke situaties voor spelers en coaches
ProductaanbodEen combinatie van spelregeluitleg en toepassing: 1 uur interactieve sessie met presentatie van spelregels rond de meest voorkomende spelsituaties zoals tackle, ruck, maul, scrum en line-out1 uur actieve sessie op het veld waarbij de theorie zichtbaar gemaakt wordt De te behandelen onderdelen (max 2 per sessie) worden vooraf bepaald in overleg met de club en/of coach. Er is veel tijd & ruimte voor vragen van de deelnemers
ResultaatSpelers en coaches hebben beter begrip van de spelregels en de toepassing daarvan in de praktijk
Tijd2 uur
Kosten€200,-
AanvragenVia opleidingen@rugby.nl