REGIO RUGBY

Regio Rugby Competitie voor meiden en jongens, geef je nu op!

Dit jaar zal de tweede Regio Rugby Competitie (RRC) van start gaan. De competitie is onderdeel van de Pathway om een meer transparante en hoge kwaliteit in talentidentificatie te garanderen. De beste spelers en speelsters van elke regio, in de categorieën onder 16, onder 17 en onder 18 jongens, zullen elkaar 5 keer treffen. Voor onder 18 meiden regiocompetitie wordt het maximaal haalbare aantal competitie rondes nagestreefd.

Voor een succesvol verloop van de Regio Rugby Competitie, doet Rugby Nederland een beroep op de expertise van de rugby academy’s. Het doel van de competitie is om talenten te identificeren. De wedstrijden worden gespeeld op woensdagen op het Nationaal Rugby Centrum te Amsterdam. Op deze manier hebben de clubs, spelers en gezinnen tijd voor andere activiteiten in het weekend en vakanties. De competitie biedt niet alleen een kans voor spelers om zich te tonen. Het is ook een moment waarop talentvolle coaches en scheidsrechters de kans krijgen dit te doen.

Woon jij in Nederland en wil jij kans maken om geselecteerd te worden voor het Regio team en wie weet één van de nationale selecties? Schrijf je dan nu in bij een Rugby Academy bij jou in de buurt!

LET OP: Iedere regio heeft een eigen selectiebeleid. Klik op één van de onderstaande links om je op te geven.

Regio ZuidwestClubs die meiden U16-17-U18 willen opgeven klik hier          
– Selecties voor jongens U16-17-18 jaar zijn al geformeerd.
Regio Noordoost– Voor meiden en jongens klik hier
Regio Noordwest– Voor meiden U16-17-U18 klik hier
– Voor nieuwe jongens U16-17-18 klik hier
Regio Zuid– Algemeen contact klik hier
Clubs die meiden en jongens U16-17-U18 willen opgeven klik hier
Regio OostOpgeven voor Regio Rugby Midden Oost in samenwerking en afstemming met eigen club in de regio, vanaf September 2023, informatie volgt!” Zie ook de website
Regio MiddenoostOpgeven voor Regio Rugby Midden Oost in samenwerking en afstemming met eigen club in de regio, vanaf September 2023, informatie volgt!” Zie ook de website

Speeldata Regio Rugby competitie
11 oktober, 8 november, 29 november,  13 maart en 27 maart (Finale).

Aan de hand van de wedstrijden worden de spelers voor het nationale team geselecteerd. Kristof Vanhout over de competitie: “In voorgaande jaren liepen er te veel dingen door elkaar. Nu met de nieuwe opzet is het in 1 oogopslag duidelijk. Er wordt met alle betrokkenen gestreefd naar kwaliteit boven kwantiteit. De uitvoering van een transparante en kwalitatieve talentidentificatie is waar het in deze fase van talentontwikkeling om gaat”.

Meer informatie, klik op de onderstaande links:
Uitleg Regio Rugby door Kristof Vanhout, technisch directeur Rugby Nederland.
Route naar oranje