Old Stars Walking Rugby

Rugby Nederland is samen met het Nationaal Ouderenfonds gestart met OldStars walking rugby in Nederland. Veel ouderen willen wel sporten, maar kunnen niet (meer), bijvoorbeeld omdat er onvoldoende passend aanbod is. Ouderen benaderen sport en bewegen anders en zoeken ook andere beweegvormen.

Wat is OldStars Sport?
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball.
De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal.

OldStars walking rugby voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
Sport wordt door middel van de OldStars spelvormen als middel ingezet om problemen (gezondheidsproblemen, geen actieve maatschappelijke rol, weinig sociale contacten) waarmee ouderen kampen bespreekbaar te maken en aan te pakken. Inmiddels doen er al 365 amateurverenigingen mee in Nederland en wij willen samen met elkaar het succes nog groter maken!

Spelregels Walking Rugby
Oldstars walking rugby is een aangepaste spelvorm van het traditionele rugby. Er is minder fysiek contact en de focus ligt op participatie, uitdaging en bovenal plezier. Ervaren trainers of spelbegeleiders helpen om het spel eerlijk en inclusief te maken voor alle spelers. Deze aangepaste spelvorm van rugby is zowel voor spelers met als zonder eerdere rugbyervaring. Sportievelingen genieten van de dynamiek en het spelelement, waar oud-rugbyers de flexibiliteit van het rugby kunnen waarderen en nog jaren kunnen genieten van de sport.

Ondersteuning en advies
Ben je benieuwd hoe walking rugby bij jouw club gestart kan worden? Rugby Nederland en het Nationaal Ouderfonds willen clubs ondersteunen bij het opzetten van deze tak binnen de eigen club. Neem dan voor meer informatie contact op via Johan Annema info@oldstars.nl en/of Tijmen Vader development@rugby.nl